Rukovodstvo

 

Luka RADOVIĆ
direktor

Luka Radović je rođen na Cetinju gdje je završio osnovnu školu, a nakon toga gimnaziju, opšti smjer. Na Fakultetu vizuelnih umjetnosti je završio specijalističke studije gdje se kroz umjetnički rad najviše bavio autorskim pismima, grafičkim dizajnom i slikarstvom. Pored dvije samostalne izložbe, učesnik je preko 50 grupnih i donatorskih izložbi. Višestruki je opštinski stipendista i dobitnik nagrada iz oblasti likovne umjetnosti. Učesnik je druge likovne kolonije na Cetinju.
Pored vizuelnih umjetnosti, kao afirmisani muzičar autor je muzike i aranžmana songova u predstavi ”Ruža sa dva mirisa”, Emilija Karabaljida, u režiji Gorane Marković i Jelene Minić. Aktivno stvara ambijentalnu muziku, a neke kompozicije izdavane su na kompilacijama instrumentalne muzike Rabbit records – Montenegrin instrumental forces. Autor je muzike i aranžnama za dokumentarni animirani film Mitra Miranovića «Mirkova Varoš». Kao autor muzike i klavirskih dionica objavio je za inostrano tržište više kompozicija. Objavljene su na izdanjima «Abstract deep space compilations», « Quantum Mechanics vol.3», «Gentleman Lounge Records” itd.

Inicijator, organizator i učesnik je više od 100 humanitarnih akcija za zdravstveno i socijalno ugrožene, pa je višestruko predlagan za nagradu grada 13. Novembar.

 

 

Stela MIŠKOVIĆ
umjetnička direktorica

Stela Mišković rođena je na Cetinju gdje je završila redovne i specijalističke studije na odsjeku za dramaturgiju na Fakultetu dramskih umjetnosti. Za vrijeme studija bila je učesnica Sarajevo Talent Campusa u okviru SFF i nagrađena je kao najbolji student fakulteta Dramskih umjetnosti od strane Biroa za Naučnu, Obrazovnu, Kulturnu i Tehničku saradnju Crne Gore.
Radila kao dramaturškinja i autorka dramatizacija na brojnim projektima sa domaćim i evropskim poznatim rediteljima, Nick Upperom, Anom Vukotić, Borisom Liješevićem, Selmom Spahić, Mirkom Radonjićem, Diegom de Breom, Egonom Savinom, Dinom Mustafićem, Blagojem Micevskim, Branislavom Mićunovićem, Lidijom Dedović, Zoranom Rakočevićem, Paolom Mađelijem, Radmilom Vojvodič i drugim. U okviru festivala Barski Ljetopis 2017 napisala je prvu dramatizaciju romana „Orkanski Visovi“ na Balkanu u režiji Dore Ruždjak Podolski.
Pobijedila je na konkursu RTS-a sa scenariom za dječiju emisiju “Sve(t) je bajka” koja se emitovala 2017. na toj televiziji. Scenaristkinja i koscenaristkinja je brojnih kratkih i promo filmova, koji su prikazivani na festivalima na Balkanu. Od 2012 dio tima kritike na sarajevskom MESS festivalu, a od 2022. godine je članica umjetničkog savjeta istog festivala. Bila je predsjednica savjeta RTV Cetinje od 2022. godine, do početka mandata umjetničke direktorice Kraljevskog pozorišta Zetski dom.