Glumački ansambl

Nakon dužeg razdoblja, Kraljevsko pozorište “Zetski dom” od kraja 2020. godine opet ima stalni glumački ansambl, čime je ostvarena dugotrajna težnja naše institucije. U nastavku upoznajte članove glumačkog ansambla Kraljevskog pozorišta “Zetski dom”.

Marija Maša Labudović

Rođena 1995. godine, Marija Labudović članica je glumačkog ansambla “Zetskog doma” od 2020. godine. Studirajući na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Branislava Mićunovića, do danas je ostvarila više zapaženih uloga, počev od komada u produkciji “Zetskog doma” i Crnogorskog narodnog pozorišta, sve do međunarodnih projekata i igranih filmova.

Goran Vujović

Rođen 1966. godine, Goran Vujović dio je glumačkog ansambla “Zetskog doma” od osnivanja. Fakultet dramskih umjetnosti na Cetinju završio je u klasi profesora Branimira Popovića, a do danas je tumačio uloge u brojnim predstavama “Zetskog doma” i Crnogorskog narodnog pozorišta. Osnivač je organizacije “The Books of Knjige”, učesnik Venecijanskog bijenala, Cetinjskog bijenala i mnogih drugih umjetničkih smotri.

Jelena Laban

Jelena Laban rođena je 1998. godine, a Fakultet dramskih umjetnosti na Cetinju završila je u klasi profesora Branislava Mićunovića. U glumačkom ansamblu “Zetskog doma” je od 2020. godine. Tokom dosadašnje karijere, uz predstave u produkciji “Zetskog doma”, Crnogorskog narodnog pozorišta i više koprodukcija, nastupala je i u različitim filmskim i televizijskim formatima.

Vule Marković

Rođen 1989. godine, Vule Marković završio je studije glume na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju 2017, a tri godine kasnije postao je dio glumačkog ansambla “Zetskog doma”. Uz niz zapaženih uloga u pozorištu, tokom karijere bio je angažovan u više domaćih filmova i serija. Marković je 2015. godine dobio i Godišnju nagradu Crnogorskog narodnog pozorišta za umjetnički doprinos.

Jelica Vukčević

Rođena 1992. godine, Jelica Vukčević završila je Fakultet dramskih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Branimira Popovića i u ansamblu “Zetskog doma” je od 2020. godine. Tokom karijere, ostvarila je više značajnih uloga u komadima “Zetskog doma” i podgoričkog Gradskog pozorišta, uz više uloga na igranom filmu, u serijama, te međunaordnim projektima.