MIT festival

MIT festival

Montenegro International Theatre

Montenegro International Theatre Festival - MIT Fest jedan je od naših najznačajnijih projekata novijeg perioda. Nakon eksperimentalnog, krajem 2013. godine, prvo izdanje održano je od aprila do juna 2015. godine. Festival obuhvata izvođenje dramskih, filmskih, muzičkih i edukativnih programa, a među učesnicima su najznačajnije teatarske ustanove i srodne organizacije iz država regije i šire. Od 2015. godine do danas, MIT festival izvođen je u različitim periodima godine i na različitim lokacijama na Cetinju. Uz matičnu scenu u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”, festivalski segmenti nerijetko su organizovani na javnim površinama, ali i na Ljetnjoj pozornici. Zahvaljujući kvalitetu i jedinstvenosti programa, renomeu aktera i sveobuhvatnosti, MIT festival već od prve godine plijeni pažnju publike, ne samo sa Cetinja, već i iz ostalih gradova Crne Gore. U nastavku slijede detalji o dosad održanim izdanjima MIT festivala.

MIT festival 2019.

Četvrti MIT festival održan je od osmog do 17. maja 2019. godine. Tokom fastivala, u Kraljevskom pozorištu Zetski dom upriličeno je devet programa.

MIT festival 2017.

Treći MIT festival održan je od 14. do 28. septembra 2017. godine. Tokom trajanja festivala, u Kraljevskom pozorištu Zetski dom upriličeno je 12 programa.

MIT festival 2016.

Drugi MIT festival na programu je bio od 20. aprila do 14. juna 2016. godine. Tokom festivala, u Kraljevskom pozorištu Zetski dom i na drugim lokacijama organizovano je 27 programa.

MIT festival 2015.

Prvo izdanje MIT festivala održano je od sedmog aprila do 22. juna 2015. godine. U Kraljevskom pozorištu Zetski dom i na javnim lokacijama u gradu, tom su prilikom održana 24 programa.