Enciklopedija izgubljenog vremena

28

Februar
2012
Pozorišna sezona

O komadu:

Tekst: Slobodan Šnajder. Asistentkinja režije i lektorka: Jelena Milošević. Scenografija: Samo Jurečić. Kostimografija: Mateja Benedetti. Izrada maske: Adin Rastoder. Muzika: Aleksandar Radunović.

Uloge:

Srđan Grahovac, Branimir Popović, Jelena Nenezić Rakočević, Ana Vujošević, Bojana Knežević, Dejan Ivanić, Gorana Marković, Zoran Vujović, Emir Ćatović, Smiljana Martinović, Karmen Bardak, Gordana Mićunović, Tijana Bjelica, Aleksandar Radulović.

Ostale informacije:

U njegov život dolazi smrt, a on je ubijeđen da može toliko da je osvoji da mu ona nadoknadi izgubljeno vrijeme. Smrt, očarana njime, uspijeva da samoj sebi dokaže da može da mu nadoknadi to izgubljeno vrijeme i Gregor Samsa dobija drugu šansu za svoj ponovni život koji je u stvari njegova iluzija i završna fatalna halucinacija pred smrt. U toj halucinaciji između života i smrti tekstopisac Slobodan Šnajder britko i vrlo provokativno opisuje Samsijevu unutrašnju halucijaciju neostvarenih i nerealizovanih težnji maloga čovjeka koji je prilično zgažen od sistema i društva…” (Lidija Dedović)

Premijera:

Cetinje, 28/02/2012, 20:00 časova.
Digitalizacija arhive: Miloš Prelević