Pobuna mornara

30

August
2018
Pozorišna sezona

O komadu:

Komad inspirisan tekstovima "Kotorski mornari" Fridriha Vulfa i "Četvrti ugao" Radoslava Rotkovića. Adaptacija: Diego de Brea. Ideja i koncept ART Geto: Lidija Dedović. Sopran: Gjylie Pelingu. Samostalni producent i filmski reditelj: Chris Lloyd. Nezavisni filmski i TV reditelj i snimatelj: Francesco Di Mauro. Fotografija: Diego De Brea i Chris Lloyd

Uloge:

Srđan Grahovac, Atanas Atanasovski, Omar Bajramspahić, Mak Čengić, Valentin Kostadinovski, Peđa Marjanović, Romano Nikolić, Marko Todorović.

Ostale informacije:

"Često se revolucija tumači kao junačko djelo, a u stvari to je situacija na elementarnom rubu, zatvorena, bez izlaza i mogućnosti da je čovjek izdrži. Jer čovjek koji se buni nije revolucionar, već je na ivici. I onda puca. Kao balon. Politički, ekonomski, multinacionalni sistemi današnjice proizvode ugodna stanja kako bi stvorili kontrolisane revolucije, podobne za modeliranje i zaustavljanje. Današnja civilizacija čini sve da ljude učini pasivnim i uvijek pronađe ventile da ih zadrži u udobnosti, kako ne bi reagovali. A u stvari baš ta reakcija, ta eksplozija, taj kolaps u čovjeku, taj salto -motale, ta graničnost je možda ono što je najzanimljivije… tu više nema skrivanja, već se otvaraju oni najistinitiji dijelovi u čovjeku kada je osjetljiv i kad pati. U tom tenutku on skida masku i pokazuje se kao čovjek." (Diego de Brea)

Produkcija:

Predstava je rađena kao dio EU projekta ADNICH - INTERREG IPA CBC - Italija - Albanija - Crna Gora.

Premijera:

Tivat, 30/08/2018, 20:00 časova.
Digitalizacija arhive: Miloš Prelević