Razgovori o ljubavi

14

Septembar
2019
Pozorišna sezona

O komadu:

Tekst: Jernej Lorenci. Dramaturg / koautor teksta: Matic Starina. Asistent režije / producent: Juš Zidar. Scenograf: Branko Hojnik. Kostimografkinja: Belinda Radulović. Kompozitor: Branko Rožman. Koreografija: Gregor Luštek. Dizajn svijetla: Jernej Lorenci - Branko Hojnik - Juš Zidar. Lektorka: Tatjana Stanić. Producenti: Lidija Dedović - Igor Samobor.

Uloge:

Maruša Majer; Zvezdana Novaković; Janez Škof; Srđan Grahovac; Karmen Bardak; Jelena Laban; Krist Lleshi; Matia Llupa; Barbara Folchitto; Daniele Gaggianesi.

Ostale informacije:

"Pokušavali smo na široko baviti se ljubavlju, sa što manje teorije, jer naravno, od samog početka smo svjesni da ova predstava nema nikakav odgovor. Šta je to ljubav?... I ne bavi se time, samo daje priliku da se neke priče kažu i da se čuju, i možda taj osjećaj da smo zapravo vrlo, vrlo slični. I da više manje čeznemo za vrlo sličnim, ako ne i istim stvarima. Svi smo pomalo i blesavi, i smiješni, i patetični, i tragični, i lijepi, kakvi god jesmo, možda to. Krenuli smo iz nekih razlika, iz radoznalosti, kako je to u Albaniji i Italiji bilo nekad, kako je to danas, da bi onda možda polako došli do toga da smo svi samo ljudi." (Jernej Lorenci)

Produkcija:

Predstava je rađena kao dio EU projekta ADNICH - INTERREG IPA CBC - Italija - Albanija - Crna Gora.

Koprodukcija:

Kraljevsko pozorište "Zetski dom" / SNG Drama - Ljubljana.

Premijera:

Cetinje, 14/09/2019, 20:00 časova. Ljubljana, 12/10/2019, 20:00 časova.
Digitalizacija arhive: Miloš Prelević