Zetski dom

Aprilski repertoar Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ biće otvoren večeras jubilarnim 40. izvođenjem predstave „Bog masakra“.

Riječ je o jednoj od naših najizvođenijih predstava, nastaloj prema tekstu Jasmine Reze, u režiji makedonskog reditelja Siniše Evtimova, koja je premijerno izvedena 2. februara 2018. godine.

Govori o dva bračna para koja teže rješavanju problema svoje djece, dok uloge tumače Marija Maša Labudović, Vule Marković, Jelena Đukić i Omar Bajramspahić. Izvođenje počinje u 20 sati.

U okviru 16. izdanja manifestacije „Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori / Jazz Appreciation Month in Montenegro – JAM 2023“, u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ 12. aprila u 20 sati biće održan koncert trija podgoričkog perkusioniste i basiste Slavena Ljujića, na kojem će nastupiti i jedan od najpoznatijih saksofonista mlađe generacije Batist Herbin iz Francuske. Ovaj segment organizuje se u saradnji i partnerstvu s Jazz Art i Turističkom organizacijom Prijestonice Cetinje.

Potom, repertoar će biti nastavljen 18. aprila izvođenjem predstave “Ispovijesti”, koja je inspirisana romanom “Usamljenik” Ežena Joneska, a čiju adaptaciju i režiju potpisuje glumac Slavko Kalezić. Osim autora, u ovoj duodrami, koja će početi u 20 sati, ulogu tumači i glumica Vanja Jovićević, dok se predstava realizuje u partnerstvu s Prijestonicom Cetinje.

Kraljevsko pozorište „Zetski dom“ u ovoj sezoni ponovo pokreće Scenu generacija. Tako će 27. aprila s početkom u 20 sati biti izvedena „Hasanaginica“ – diplomska predstava studenata glume Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje, prema tekstu Ljubomira Simovića.

U našem Pozorištu će i ove godine biti održani segmenti Muzičkog festivala mladih Crne Gore. Festival se održava po 48. put, dok će nakon svečanog otvaranja 28. aprila u 12 sati biti upriličen koncert pijanistkinje Lizabete Bormotove. Dan kasnije u 18 sati na programu je koncert „Apollo e Daphne“, koautorski projekat Sare Vujošević-Jovanović i Milice Radoman.

Biletarnica/informacije: 067428655.

Aktivnosti Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” mogu se pratiti na društvenim mrežama FacebookInstagram i Twitter, kao i putem Viber kanala.

(foto: Duško Miljanić)