Zetski dom

U Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” sjutra (subota) će biti izveden komad “Đokonda”, u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta. Riječ je o predstavi rediteljke Dušanke Belade, nastaloj po motivima drame “The Woman Who Amuses Herself” Viktora Lodata.

U komadu, koji je premijerno izveden na matičnoj sceni u februaru ove godine, uloge tumače Zoran Vujović, Slavko Kalezić, Branka Otašević, Slobodan Marunović, Hana Jovićević i Pavle Bogićević. U komadu je korišćen glas Nebojše Šofranca.

Rediteljka Dušanka Belada ujedno potpisuje i adaptaciju originalnog teksta, autorka scenografije je Ivanka Vana Prelević, a kostimografkinja Gordana Bulatović. Kompozitorka angažovana na komadu je Marija Mitrović, lektorka Jelena Šušanj, dok su izvršne producentkinje predstave Janja Ražnjatović i Jelena Milošević.

Sjutrašnje izvođenje počeće u 20:00 časova. Ulaznice su u prodaji na blagajni Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” od 10 do 13 časova i od 18 do 20 časova, a kontakt telefon za informacije je 067 428 655.