Zetski dom

Predstava “Ifigenija”, koju je, prema Euripidovoj tragediji “Ifigenija u Aulidi”, režirao Zoran Rakočević, u koprodukciji NVO “Korifej teatar”, te centara za kulturu Kolašin i Bijelo Polje, biće izvedena sjutra, 27. februara u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” s početkom u 20 sati. 

Uloge tumače: Anđelija Rondović, Jelena Đukić, Đorđije Tatić, Petar Novaković, Moamer Kasumović, Una Lučić, Ognjen Sekulić i Bojan Peko Minić.

Reditelj Rakočević ističe da je “Ifigenija” komad ljudske katastrofe. Euripid nam kazuje da su ljudske žrtve za najveće društvene ideale časnije od prihvatanja ograničene slobode. Mi u tom neizbježnom storiju tragamo za današnjim čovjekom koji je opsjednut duhovima skoro pa arhetipskog neoliberalnog diskursa, gdje se, kao grčki junak, batrga između diktata obezljuđene moći i kontrole s jedne, i potpisnute emotivne, tople, ljudske, pa i bolne istine življenja, s druge strane. Današnju Ifigeniju ne ubija proroštvo, kako to možemo isprve shvatiti, već otupjela i obesmišljena ljudska priroda, nesposobna za bilo kakvu osjećajnost, učaurena u novoj društvenoj klasi čija elita gubi rezone čovječnosti.

Katalog predstave može se preuzeti ovdje.

Biletarnica/informacije:  067 428 655.

Aktivnosti Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” mogu se pratiti i na društvenim mrežama FacebookInstagram i Twitter, kao i putem Viber kanala.

(foto: Korifej)