Zetski dom

Predstava “(Ne) pričaj mi bajke”, u produkciji Dramskog studija “Prazan prostor”, Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje i Kotorskog festivala pozorišta za djecu, biće odigrana u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” u četvrtak, 8. jula 2021. godine s početkom u 19 sati.

Autori komada, koji je nastao prema motivima bajki Hansa Kristijana Andersena, su glumci Jelena Laban, Jelena Šestović, Pavle Prelević i Stevan Vuković.

Predstava je namijenjena mladoj publici, uzrasta od osam godina i više, a autorski tim u poruci gledaocima navodi sljedeće:

“Hajde, probaj da zamisliš život bez bajki. Da li bi mogli uopšte da zamišljamo da nam nijesu čitali bajke? Ne pričaj mi bajke je rečenica odraslog svijeta, koji je zaboravio da su bajke najrealnije i najsurovije priče koje nas kao dijete pripremaju za život. Bajke su često mračne i strašne ali umiju da budu i tople i nježne. Baš kao i život, bajke su satkane od najfinijih svilenih končića koji se zapetljavaju i razmršavaju svuda oko nas. Hajde, probaj da zamisliš kako se sve mogu pričati bajke. Takva je ova predstava.”

Tokom nastanka komada, mentor je bio Petar Pejaković, a saradnik na dramaturgiji Ilija Gajević. Producentkinja predstave je Marija Backović. Za video-rad bio je zadužen Andrija Rašović, za umjetnički koncept Milana Matejić, za dizajn Danka Dačević, a za fotografiju Krsto Vulović.

Nakon premijere i prve reprize, 3. i 4. jula u Kotoru, prvo gostovanje predstave realizuje se u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“.

Ulaznice su i dalje u prodaji na blagajni našeg Pozorišta radnima danima u periodu 10 -13h i 18-20h, a na dan predstave do 19h. Telefon za informacije: 067 428 655.