Zetski dom

Koncert benda Kuhinjazz biće održan sjutra u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” s početkom u 20 sati, u okviru obilježavanja Mjeseca poštovanja džeza.

Na repertoaru koncerta koji će biti organizovan u saradnji s NVO Umjetnost džeza – Jazz Art iz Podgorice je autorska muzika članova ansambla, kao i aranžmani njima omiljenih džez standarda.

Članovi crnogorskog fjužn benda Kuhinjazz, koji je formiran 2020, su mladi profesionalni muzičari: pijanista Enes Tahirović, basista Slaven Ljujić, bubnjar Martin Đorđević, saksofonista Stefan Pavićević i trombonista Dejan Ljujić, dok se violinistkinja Luna Kostadinović bendu pridružila prošle godine.

Nakon što su završili džez studije u inostranstvu (Sijena, Italija; Grac, Austrija; Boston, SAD), Martin, Enes i Slaven su se vratili u Podgoricu sa željom da doprinesu razvoju džeza u svojoj zemlji kroz komponovanje, aranžiranje, izvođenje i podučavanje.

Kuhinjazz redovno nastupa u Crnoj Gori (festivali Mjesec poštovanja džeza-JAM, Jazz Bay u Herceg Novom, manifestacije Podgoričko kulturno ljeto, Decembarska umjetnička scena-DEUS i drugi).

Njihov prvi nastup u inostranstvu bio je u Tirani na festivalu “Jazz in Albania” u septembru prošle godine. Nedavno su snimili muziku za svoj prvi album.

Ulaz je slobodan.

(foto / promo: Jazz Art)