Zetski dom

Koreodrama “U amanet”, u produkciji podgoričkog Festivala internacionalnog alternativnog teatra (FIAT), biće izvedena na sceni Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” u četvrtak, 10. juna, sa početkom u 20:00 časova.

Riječ je o autorskom projektu Tamare Vujošević – Mandić, kojim se preispituje pojam straha, i to kroz dimenziju patološkog odnosa majke i ćerke. Posesivnost, strah i sadizam majke, te ćerkina introvertnost i njena težnja za slobodom, neki su od ključnih motiva u komadu u kojem uloge tumače glumica Julija Milačić Petrović Njegoš i balerina Ana Babac.

“U amanet” je četvrti komad u produkciji FIAT-a od njegove obnove 2013. godine. Dramaturškinja na projektu je Stela Mišković, dizajnerka plakata i programa Iva Ivanović, a fotograf Duško Miljanić.

Tamara Vujošević – Mandić već duže je prisutna na crnogorskoj i regionalnoj umjetničkoj sceni. Kao baletski igrač, ostvarila je značajne uloge u sarajevskom Narodnom pozorištu, a od 2000. Godine radi kao baletski pedagog u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” u Podgorici. Paralelno s tim, osnovala je baletsku trupu “Ballo”, a kao autor-saradnik radi koreografiju i scenski pokret za Crnogorsko narodno pozorište i druge teatre.  Dobitnica je niza nagrada, među kojima i četiri na Bijenalu crnogorskog teatra, pri čemu je kao igrač, koreograf ili autor nastupila u više od 80 predstava.

Ulaznice su i dalje u prodaji na biletarnici Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” (radno vrijeme: 10:00-13:00; 18:00-20:00 časova), a kontakt telefon za informacije je 067 428 665.