Zetski dom

Kraljevskom pozorištu Zetski dom uručena zahvalnica na svečanosti povodom Dana OŠ Njegoš

Cetinjska OŠ Njegoš proslavila je 184 godine postojanja. Na svečanosti je istaknuta saradnja sa institucijama koje su doprinijele njenom radu. Najplodonosniju saradnju u prethodnom periodu OŠ Njegoš ostvarila je sa TO Prijestonica Cetinje, Narodnim muzejem Crne Gore, Nacionalnim parkom Lovćen, Skupšinom gravnog grada i Kraljevskim pozorištem „Zetski dom“.

„Kraljevsko pozorište Zetski dom, vi ste naša druga kuća jer je saradnja sa vama opuštena, raduje djecu i budi njihovu kreativnost i samopouzdanje, ona traje godinama kroz projekat – Kapital za djecu, edukativne posjete, besplatno izvođenje dječijih predstava za učenike škole, pomoć dramskim sekcijama, a posebno pohvaljujemo osmišljen edukativni projekat na nivou države, Dan umjetničkog obrazovanja. Naravno, tu ste uvijek za nas, da i prostorom i ljudstvom pomognete našim priredbama i predstavama“, istakla je o saradnji sa Zetskim domom Novka Milošević, direktorica OŠ Njegoš.

Ove institucije, kako je istaknuto, izdvojile su se svojim posebnim angažovanjem, osmišljavajući dugoročne projekte koji se realizuju sa djecom i time, ne samo školi, već i sebi, čine veliku zalogu za budućnost.

„Zajedničkim učešćem djeca se dodatno obrazuju, a institucije i država dobija buduće ljubitelje pozorišta, kustose, ljubitelje umjetnosti i nekoga ko će čuvati nacionalno blago i prirodne ljepote naše zemlje“, kazala je Novka Milošević, direktorica OŠ Njegoš.

Danas škola broji 626 učenika raspoređenih u 27 odjeljenja. Upoređujući sa periodom od prije 30 godina to je oko 40% manje učenika, odnosno sa periodom od prije 20 godina to je oko 45%. Upravo u tom kontekstu, sve instiucije koje sarađuju sa školom imaju isti zadatak- „ Da svojim kvalitetnim radom, podrškom mladima, a posebno obezbijeđivanjem kvalitetnog obrazovanja doprinesemo da Cetinje bude privlačno za život i rad, da se djeca nakon završenog školovanja vraćaju našem prelijepom gradu i da ova brojka školske djece raste iz godine u godinu“, zaključila je Novka Milošević , direktorica OŠ Njegoš.