Zetski dom

Martovski repertoar Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” karakterisaće 14 programa. Publiku očekuje još jedna premijera, predstave na matičnoj sceni i međusobna gostovanja.

Mjesec će biti u znaku predstave “Predsjednice” koju je po tekstu Vernera Švaba režirala Radmila Vojvodić. Premijera je u petak, 4. marta u 20:00h. Reprizna izvođenja slijede dan kasnije i u ponedjeljak, 7. marta, u istom terminu.

U četvrtak, 10. marta u 20:00h u “Zetskom domu” gostovaće predstava “Zelena čoja Montenegra”, koju je po motivima romana Moma Kapora, u saradnji sa Zukom Džumhurom, režirao Nikita Milivojević. Riječ je o koprodukcionom projektu Gradskog pozorišta Podgorica, “Grad teatra” Budva i Beogradskog dramskog pozorišta.

Dan kasnije, u petak, 11. marta na Cetinju gostuje Crnogorsko narodno pozorište s predstavom “Šćeri moja”, koju je po tekstu Maje Todorović režirala Ana Vukotić. Početak izvođenja je u 20:00h

U subotu, 12. marta, “Predsjednice” će biti izvedene u Podgorici u okviru repertoara Gradskog pozorišta (sala Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”) u 20:00h.

U okviru nastavka saradnje s Crnogorskom kinotekom, u utorak, 15. marta u 20:00h slijedi filmsko veče, pa će publika u Kraljevskom pozorištu moći će da isprati projekciju dugometražnog igranog filma “Između dana i noći”, u režiji Andra Martinovića. Film je 2019. godine bio nacionalni crnogorski kandidat za 92. nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i nauke Oskar u kategoriji Međunarodna filmska nagrada.

U subotu, 19. marta slijedi novo gostovanje. Predstava “Ko se boji Virdžinije Vulf?”, koju je po tekstu Edvarda Olbija režirao Paolo Mađeli, biće izvedena u Dvorani Park u Herceg Novom. Naredne večeri, u nedjelju 20. marta, navedena predstava “Zetskog doma” biće pred publikom i na matičnoj sceni. Oba igranja su u 20:00h.

Hercegnovsko pozorište predstaviće se publici u “Zetskom domu” u utorak, 22. marta u 18:00h i to dječjom predstavom “Carevo novo odijelo”, koju je prema tekstu Hansa Kristijana Andersena režirao Petar Pejaković. Igranje se organizuje povodom Svjetskog dana pozorišta za djecu.

Na kraju mjeseca, u “Zetskom domu” slijede i četiri izvođenja predstave “Tobelija, mimikrija”, po motivima drame Ljubomira Đurkovića u režiji Mirjane Medojević. Prvo igranje je u nedjelju, 27. marta na Svjetski dan pozorišta, dok se predstava može pogledati 28, 29. i 30. marta takođe u 19:00h.

Ulaznice za programe na matičnoj sceni prodaju se na biljetarnici radnim danima u periodu 10:00-13:00h i 18:00-20:00h. Broj telefona za informacije je 067 428 655.

Prisustvo predstavama podrazumijeva poštovanje propisanih epidemioloških mjera.

(scena iz predstave “Predsjednice”, foto: Duško Miljanić)