Zetski dom

Ministarka kulture i medija Maša Vlaović boravila je danas u radnoj posjeti Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”.

Tokom sastanka s direktorom Ilijom Subotićem i umjetničkom direktorkom Lidijom Dedović bilo je riječi o projektima i programima koji se organizuju, saradnji sa Ministarstvom kulture i medija i planovima za aktivnosti u narednom periodu.

Predstavljene su informacije od značaja za rad ustanove, programska politika, ali i izazovi sa kojima se Kraljevsko pozorište “Zetski dom” suočava, pri čemu je posebno naglašen nedostatak kadrovskih kapaciteta.

“Pohvalno je što je nakon dugo vremena Kraljevsko pozorište dobilo glumački ansambl, a Ministarstvo će dati podršku kako bi se broj angažovanih glumaca, ali i ostalog kadra u najstarijem pozorištu u Crnoj Gori uvećao u narednom periodu i odgovorio zahtjevima programske politike“, poručila je ministarka Vlaović.

Ona je istakla značaj pozorišta u edukaciji i obrazovanju djece i mladih i navela da će Ministarstvo biti partner Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ u daljem razvijanju tog segmenta djelovanja.

U ime Ministarstva sastanku su prisustvovali državni sekretar Denis Vukotić i načelnica Direkcije za savremeno kulturno-umjetničko stvaralaštvo Marija Ivanišević, a u ime Kraljevskog pozorišta sekretar Dragoljub Janković.

(foto: Novak Abramović)