Zetski dom

Nova priznanja za predstavu “Opera za tri groša”

Međunarodni žiri Bijenala crnogorskog teatra 2014, koji je održan od 6. do 15. oktobra 2014. godine, u sastavu Laslo Vegel (Srbija), Darko Lukić (Hrvatska), Blaž Lukan (Slovenija), Liljana Mazova, predsjednica, (Makedonija), i Mirko Vlahović (Crna Gora), nakon odgledanih predstava donio je jednoglasno sljedeće odluke:

Nagrada za AUTORA SARADNIKA dodjeljuje se Tomažu Gromu, autoru zvučne kompozicije u predstavi Opera za tri groša Bertolda Brehta i Kurta Vajla, u režiji Tomija Janežiča i produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom Cetinje i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad. Nagrada se dodjeljuje za kreativnu kompoziciju zvuka u predstavi na različitim nivoima cijele izvedbe.

Nagrada za NAJBOLJU MUŠKU ULOGU dodjeljuje se Borisu Isakoviću za ulogu Džonatana Džeremaja Pičama u predstavi Opera za tri groša Bertolda Brehta i Kurta Vajla, u režiji Tomija Janežiča i produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom Cetinje i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad. Boris Isaković je kao Pičam bio vezivno tkivo cijele predstave u stalnoj interakciji sa publikom i sa svim stvaraocima predstave.

Nagrada za NAJBOLJU REŽIJU dodjeljuje se Tomiju Janežiču za režiju predstave Opera za tri groša Bertolda Brehta i Kurta Vajla, u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom Cetinje i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad. Tomi Janežič je vrlo različitim kritički angažovanim rediteljskim postupcima pristupio Brehtovom tekstu a publiku učinio aktivnim sudionikom izvedbe.