Zetski dom

Početak repertoarskih aktivnosti u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”

Nakon višemjesečne stagnacije zbog pandemije korona virusa, Kraljevsko pozorište „Zetski dom“ repertoarske aktivnosti započinje u subotu i nedjelju, 20. i 21. februara 2021. godine, izvođenjem predstave “Leptir”, prema tekstu Aleksandra Radunovića, u režiji Andraša Urbana, u kojoj igraju Ana VujoševićSrđan Grahovac i Dejan Ivanić.

Shodno Mjerama u cilju suzbijanju pandemije COVID-19 koje se odnose na radno vrijeme pozorišta, predstave će počinjati u 16 sati, dok je broj mjesta u sali ograničen na 25 po izvođenju, imajući u vidu obavezu održavanja propisane fizičke distance i raspoložive prostorne kapacitete.

Cijena ulaznice iznosi 3,00€ bez obzira na mjesto u gledalištu. Rad Biljetarnice će biti organizovan svakodnevno u periodu 10-16 sati, a broj telefona za informacije je 067 428 655.

S obzirom na to da pandemija korona virusa onemogućava dugoročno planiranje, Kraljevsko pozorište “Zetski dom” će svoje poslovanje u dijelu koji se odnosi na izvođenje predstava prilagođavati ukupnim okolnostima koje nalaže epidemiloška situacija te javnost blagovremeno obavještavati o repertoarskim aktivnostima.


O predstavi:

 

Drama „ Leptir” Aleksandra Radunovića, beskompromisno dekonstruiše pojam porodice. Čovjek, unutar sopstvene nesposobnosti da se obračuna sa tradicionalnim pristupom društvu, nije u stanju da prihvati onog drugog, s kojim treba da čini prvobitnu ćeliju društva, koja svakako nije namijenjena za destrukciju već za stvaranje. Želimo se roditi, ponovo i ponovo. Ta želja, ipak artikuliše se u naboju rušenja svega ljudskog. Pozorišna scena kroz “Leptira” postala je odraz upropašćenih i promašenih života. Slika koja nije nimalo uljepšavana, naprotiv predstavljena je do granica same bestijalnosti života. Reljefno je prikazan raspad iluzija i razdor porodice, gubljenje tla pod nogama, dvostruki moral, a sve pod nepodnošljivim teretom obezličene stvarnosti.

„Leptir“ je višestruki dobitnik nagrada na: Bijenalu crnogorskog teatra 2017. godine u Podgorici, 58. Festivalu MESS u Sarajevu, 31. Barskom ljetopisu u Baru i Festivalu internacionalnog alternativnog teatra „FIAT“ u Podgorici.

Pored režije, scenografiju predstave potpisuje Andraš Urban, dramaturgiju Rajko Radulović, muziku Aleksandar Radunović, a kostimografiju Lina Leković. Asistent režije i organizator je Jelena Odalović.