Zetski dom

Predstava “Ana Karenjina”, koju je prema istoimenom romanu Lava N. Tolstoja režirao Mirko Radonjić, u koprodukciji Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” i Dramskog studija “Prazan prostor”, biće odigrana u subotu i nedjelju (15. i 16. oktobra) u Vojnom hangaru Zagorič u Podgorici, s početkom u 19 sati.

 Riječ je o trodjelnoj predstavi (Priroda zaljubljivanja, Priroda vremena i Priroda ludila), u kojoj uloge tumače Sanja Vujisić, Aleksandar Gavranić i Pavle Prelević, a donosi potragu za načinima da se pročita Tolstojev klasik, te da se s njim uđe u dijalog kao platformu za promišljanje izvođača i publike o tome kako voljeti u današnje vrijeme.

 Prije nekoliko dana “Ana Karenjina” osvojila je Grand prix 62. Internacionalnog teatarskog festivala MESS u Sarajevu – “Zlatni lovorov vijenac za najbolju predstavu u cjelini”. Takođe, “Zlatni lovorov vijenac za najbolje glumačko ostvarenje” pripao je Aleksandru Gavraniću, dok su nagradu “Rejhan Demirdžić” za najbolje mlade glumce dobili Sanja Vujisić i Pavle Prelević. Iliji Gajoviću pripala je nagrada “Sound of MESS” Radio Sarajeva za zvuk i muziku, dok je predstava dobila i “Zlatnu masku” koju dodjeljuje sarajevski dnevni list “Oslobođenje”.

Ulaznice za predstojeća izvođenja predstave u Podgorici mogu se rezervisati putem Facebook i Instagram profila Dramskog studija “Prazan prostor”, kao i telefonom na broj 067222994.

(foto: Ana Kašćelan)