Zetski dom

Predstava “Leptir” u ljubljanskom Glej Gledališču

Predstava “Leptir“, u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom, 7. septembra gostovala je u Sloveniji, u ljubljanskom Glej Gledališču.

Komad koji nosi podnaslov “”Vježba rođenja” režija je Andraša Urbana, jednog od najpriznatijih reditelja, dobitnika najznačajnijih nagrada u regionu i Evropi. U predstavi koja je nastala po tekstu crnogorskog pisca Aleksandra Radunovića igraju: Ana Vujošević, Srđan Grahovac i Dejan Ivanić. Dramaturg predstave je Rajko Radulović, a muziku potpisuje tekstopisac Aleksandar Radunović .

Ova drama beskompromisno dekonstruiše pojam porodice. Čovjek, nesposoban da se obračuna sa tradicionalnim pristupom društvu ne umije da prihvati onog drugog s kojim treba da čini prvobitnu ćeliju društva. Leptir je priča o nedostacima morala, ljubavi, posvećenosti, razumijevanja.

Komad „Leptir“ bazira se na dramskom tekstu Aleksandra Radunovića koji je na nultom MIT Festu žiri publike proglasio najboljim, u okviru takmičarskog “promo” segmenta koji se sastojao od čitanja drama mladih stvaralaca iz Crne Gore .