Zetski dom

Predstava „Proces“, Franca Kafke, u adaptaciji i režiji Dušanke Belade, nastala u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ u srijedu, 22. februara u 20 sati.

Uloge tumače: Vukan Pejović, Jelena Minić, Jovan Dabović, Pavle Bogojević i Stefan Vuković.

Kako je zapisala rediteljka Dušanka Belada, „Proces“ je predstava o teretu – onome koji je nametnut spolja, ali bitnije – onome koji nosimo u sebi. O klici iz koje izrasta teret, o urođenoj krivici. O činjenici da smo došli na ovaj svijet s predispozicijom da budemo sami sebi neprijatelj. U toj neprestanoj borbi sa samim sobom i apsurdom koji ga okružuje, glavni lik prolazi kroz širok spektar svojih stanja. Prepoznajući sopstvene unutrašnje probleme i neminovnosti u spoljašnjem svijetu, miri se s ovozemaljskim oblikom postojanja. Mora da je neko oklevetao Jozefa K. –  da bude ono što jeste – da bude čovjek.

Dramatizaciju potisuju Jovan Bošković i Dušanka Belada, scenograf je Jovan Bošković, kostimografkinja Gordana Bulatović, kompozitorka Marija Mitrović, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović.

Biletarnica / informacije: 067428655.

Naše aktivnosti mogu se pratiti i na društvenim mrežama FacebookInstagram i Twitter, kao i putem Viber kanala.

(foto/video: CNP)