Zetski dom

Premijera predstave “Kučka” 28. aprila

Nova predstava “Kučka” koju režira Arpad Šiling, a čiji tekst, koji je baziran na glumačkim improvizacijama, potpisuju Šiling i Eva Zabežinski, biće premijerno izvedena u Kraljevskom pozorištu Zetski dom 28. aprila 2018. godine. U predstavi igraju: Nada Vukčević, Srđan Grahovac, Stevan Radusinović, Vule Marković i Zoran Vujović.

Prevod: Kata Đarmati, kompozitor: Nina Perović, asistent reditelja: Mirko Radonjić, menadžer produkcije: Ildiko Sagodi.

Centralna tema drame koju su napisali Arpad Šiling i Eva Zabežinski jeste uloga žene u društvu – što naravno podrazumijeva i preispitivanje uloge muškarca. Šta će muškarac učiniti sa testosteronom sada kada više ne mora ići da lovi po šumama? Šta će žena sa svojim idejama, sa tim da može raditi bilo koji posao baš kao muškarac? Može li žena otvoreno reći da ne želi da rađa? Može li kazati da želi živjeti baš kao muškarac? A šta je sa muškarcima kojima je potpuno u redu da njihove žene rade dok su oni kod kuće i paze na bebu? Da li to znači da oni nijesu muškarci u tom slučaju? Kako na sve to gleda patrijarhalno društvo? Kako društvo reaguje, koji strahovi se pojavljuju i kakva su očekivanja?

Nada ima 38 godina. Nema partnera. Čeka voz na maloj seoskoj stanici. Muškarci pristižu tu, svi negdje putuju. Prisustvo žene snažno utiče na njih, izbijaju na površinu njihova dobra i loša iskustva sa ženama u životu, isplivavaju prošli i sadašnji konflikti sa njihovim majkama, očevima i djevojkama. Svaki od njih nosi svoju priču i razlog zašto je postao takav kakav jeste.

Predstava predstavlja putovanje kroz vrijeme i prostor. Nema scenografije, nema ukrasa. Samo su glumci na sceni. Samo oni i priče likova koje igraju.

Predstava je podržana od strane EU Creative Europe, u okviru projekta EU Collective plays!

Direktor Kraljevskog pozorišta Zetski Dom: Slobodan Božović; Umjetnički direktor: Lidija Dedović; V.d. tehničkog direktora: Dragan Sjekloća; Šef produkcije: Đorđe Dragićević; Organizator: Nataša Božović; Inspicijent: Mirko Radonjić; Šef scene: Aleksandar Anđelić; Dekorater: Goran Radović; Rekviziter: Željko Milošević; Garderober: Stana Vuković; Bife: Vinka Pavlićević; Fotograf: Duško Miljanić; Dizajn: Ozana Brković