Zetski dom

Promocija nezavisne izdavačke kuće “Žuta kornjača”

Unedjelju, 15.juna u 12h, u Kraljevskom pozorištu Zetski dom, promocija nezavisne izdavačke kuće Žuta kornjača.

Nova, nezavisna izdavačka kuća „Žuta kornjača“ u maju ove godine objavila je svoja prva izdanja, zbirku pjesama „Plagijat“ Dušana Đurovića i knjigu kratkih priča „Oni to tako divno rade u velikim ljubavnim romanima“ Ilije Đurovića.

Knjiga „Plagijat“ štamapana je u 500 primjeraka, dizajn korica uradio je Vukša Vujošević, dizajn teksta Brigita Antoni.

„Zbirka koja je pred vama je običan plagijat. Niz trejlera za filmove koji nikada neće biti snimljeni ali ste ih već pogledali, sjećanja koja vam se nižu pred očima iako ih nikad niste doživjeli. U pjesnikovoj glavi mali televizijski ekran vrti kanale, slike iskaču i daju nam nagovještaj jednog svijeta koji u momentu nestaje i biva zamijenjen drugim. Raspad porodice, ljubav, djetinjstvo, misterije i ubistva. Stranice se listaju sve brže, sa onom vrstom revnosti koja je obično rezervisana za detektivske romane. Na kraju, zadihani i iscrpljeni, okrećete posljednju stranu“, zapisala je urednica „Plagijata“ Isidora Glišić u predgovoru knjige.

Kao druga knjiga „Žute kornjače“ objavljena je knjiga kratkih priča „Oni to tako divno rade u velikim ljubavnim romanima“ mladog crnogorskog pisca Ilije Đurovića.

„Oni to tako divno rade u velikim ljubavnim romanima“ upravo je materijal kakav želi „Žuta kornjača“, svjež i odlično napisan, stvoren da se dobro predstavi književnoj publici.

Izdanja Žute kornjače u Zetskom domu uz Dušana Đurovića predstaviće i jedan od najznačajnijih mladih crnogorskih pisaca Ognjen Spahić.