Zetski dom

Kraljevsko pozorište “Zetski dom” gostuje večeras na 29. Kotorskom festivalu pozorišta za djecu s predstavom “Rani jadi”, po motivima istoimenog djela Danila Kiša, u režiji Petra Pejakovića.

U komadu igraju učenici osnovnih i srednjih šlola sa Cetinja – Filip Ivanović, Tara Perović, Aleksa Petrović, Tamara Karan, Lazar Martinović, Tamara Jovićević, Krsto Pejović, Marija Pobor, Dimitrije Janković, Sofija Stevanović, Damjan Stanojević, Anđela Pavlović i Vukota Čelebić.

Predstava namijenjena uzrastu 12+ biće odigrana u Kulturnom centru “Nikola Đurković” s početkom u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Kako je u katalogu, između ostalog, zapisao reditelj Pejaković, “predstava je, kao i knjiga, posvećena „djeci i osjetljivima“, ali je najviše namijenjena odraslima. Posvećena je svemu onom što smo odrastajući zaboravili. „Rani jadi“ su, prije svega, povratak osjećajnosti i saosjećanju. Povratak osjećanjima u pozorištu, ali i u životu. Djeca demonstriraju kako osjećajnost može da nas učini bogatijim i boljim ljudima”.

Kraljevsko pozorište “Zetski dom” u Kotoru će gostovati i 18. jula s predstavom “Kapital”, koja je u režiji Andraša Urbana nastala 2018. godine uz podršku EU programa Kreativna Evropa.