Goran Vujović

Glumac

Predstave na matičnoj sceni:

Biografija

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje u klasi prof. Branimira Popovića. U dosadašnjoj pozorišnoj karijeri odigrao je uloge u predstavama „Šćeri moja“, “Učene žene“, “Ženidba“, “Ekvinocio“, Zimska bajka“, “Mamu mu j. ko je prvi počeo“, “Bure baruta“. U Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” tumačio je ulogu u predstavi “Let iznad kukavičjeg gnijezda”, rd. Diega de Bree.

Autor je i voditelj kultne radio-emisije koja se pod nazivom “Emisija na radio” više od 20 godina emituje na Anteni M. Jedan je od autora i glumaca TV serije “Emisija koja ide na televiziju poneđeljkom uveče oko 9”, u produkciji TVCG iz 2004. godine. Kolektivnim radom pod nazivom “Prijateljstvo” (instalacija i performans) predstavlja Crnu Goru na Venecijanskom bijenalu 1999. godine. Zajedno sa ostalim članovima organizacije The Books of Knjige (TBOK) snima muzički album “Moja domovina”, 2000. godine. Sa umjetničkim instalacijama učestvuje na dva Cetinjska bijenala 1992. i 1993. Sa instalacijom “Vješala” predstavio se u projektu “Lanac otkrivanja” likovne kritičarke Svetlane Racanović. U prvom filmu organizacije TBOK “Slučajevi pravde” snimljenom 2016. tumači jednu od glavnih uloga. Kao član TBOK potpisuje autorstvo i TV emisije “Porijeklo Crnogoraca“, snimljene u produkciji televizje IN, 2009. godine.

Sljedeći projekti našeg Pozorišta u kojima učestvuje su predstave “Čikaške perverzije”, rd. Zorana Rakočevića i “Tobelija”, rd. Mirjane Medojević.

Contact: