Vule Marković

Glumac

Biografija

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje. U Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” dokazao se ulogom u jednoj od najizvođenijih predstava “Bog masakra”, rd. Siniše Evtimova, kao i u projektima: “Kučka”, rd. Arpada Šilinga, “Tri sestre”, rd. Branislava Mićunovića i „Lažna sjećanja“, trupe Fura dels Baus. U drugim teatrima bilježi uloge u predstavama: „Urnebesna tragedija“, „Pogled s mosta“, “Snežana i sedam patuljaka“, Romeo i Julija“, “Tre sorelle“, “Modro blago“, “Bura“, “Ne igraj na Engleze“, “Mi djeca sa stanice Zoo“, “Ukroćena goropad, “O miševima i ljudima“, “Bokeški d mol“, “Istraga“, “Ivo Vizin kapetan od snova“.

Dobitnik je Godišnje nagrade CNP za umjetnički doprinos u 2015, kao i Nagrade za glumačko majstorstvo na Međunarodnom lutkarskom festivalu u Podgorici za ulogu u predstavi „Romeo i Julija“.

Osim u pozorištu, glumio je u filmovima “Tristanovo putovanje“, “Posle zime”, “Između dana i noći”, „Posjeta“ i “Ti imaš noć”, kao i u TV serijama: “Ubice mog oca”, „Pogrešan čovjek“, “Božićni ustanak”, „Dojč caffe“, „Biser Bojane“, „Senke nad Balkanom“, “Dug moru” i „Vreme zla“.

Sljedeći projekat našeg Pozorišta u kojem učestvuje je predstava “Čikaške perverzije”, rd. Zorana Rakočevića.

Contact: