Zetski dom

Predstava „Šćeri moja“, koju je prema tekstu Maje Todorović režirala Ana Vukotić u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena sjutra u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ s početkom u 20:00h.

„Iako su junaci drame „Šćeri moja“ istorijske ličnosti, ovo nije istorijska drama. Istorijska građa je samo polazišna tačka za bavljenje aktuelnim temama, a to je prije svega pitanje položaja žene i odnosa prema ženskom djetetu. Drama ne sudi, ne traži krivce i ne daje odgovore, već postavlja pitanja. Ona nije nikakav feministički pamflet, a moja želja, kao pisca je bila da njom podstaknem i žene i muškarce na razmišljanje i na preispitivanje odnosa prema ženskom polu, prije svega ženskoj djeci. To je problem koji je i dalje veoma prisutan u našem društvu (ne samo u Crnoj Gori već i globalno), iako se često izbjegava da se o tome govori. Tri tačke iza naslova sugerišu obraćanje „šćerima“: šta im to govorimo, šta im možemo reći, šta bi trebalo da im kažemo… dok ne bude kasno“ – zapisala je Maja Todorović.

U predstavi koja je prošlog mjeseca doživjela pedeseto izvođenje uloge tumače: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Danilo Čelebić, Milivoje Mišo Obradović, Slavko Kalezić, Slobodan Marunović, Stevan Radusinović, Goran Vujović, Zoran Vujović i Dušan Kovačević.

Osim režije, Ana Vukotić potpisuje i adaptaciju, scenografiju Aleksandar Vukotić, kostimografiju Leo Kulaš, muziku Aleksandar Radunović Popaj, scenski pokret Sonja Vukićević. Saradnik na dramaturgiji je bio Balša Poček, a izvršna producentkinja predstave je Nela Otašević.

Ulaznice za predstavu su rasprodate.

Prisustvo predstavama podrazumijeva poštovanje epidemioloških mjera i posjedovanje dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde.

(foto/video: CNP)