Zetski dom

Cetinjska premijera predstave “Ana Karenjina” biće održana sjutra u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” s početkom u 19:00h. U komadu koji je, po motivima istoimenog djela Lava Nikolajeviča Tolstoja, režirao Mirko Radonjić uloge tumače Sanja Vujisić, Aleksandar Gavranić i Pavle Prelević.

Riječ je o koproducentskom projektu našeg teatra i Dramskog studija Prazan prostor iz Podgorice.

Kako je reditelj Mirko Radonjić ranije rekao, ideja o komadu nije došla isključivo jer je riječ o Tolstojevom antologijskom djelu, već i zbog interesovanja za teme koje je ruski književnik otvorio u romanu “Ana Karenjina”.

Suštinski, od starta sam znao da toj priči treba mala ekipa. Što zbog obima, što zbog produkcijskih uslova koji zahtijevaju angažman većeg ansambla, ovaj se naslov postavlja rijetko, naročito na našim prostorima. No, čitajući tu priču o ljubavi, bilo mi je jasno da se kroz nju prožimaju dvije linije – jedna se odnosi na Anu Karenjinu, a druga na Ljevina. One su paralelne, ali istovremeno i refleksija jedna drugoj – rekao je Radonjić.

Dramaturg je Ilija Đurović, asistentkinja reditelja Hana Rastoder, kostimografkinja Lina Leković, autor muzike Ilija Gajević, fotografskog i video-materijala Ana Kašćelan i Pavle Simonović, dok dizajn potpisuje Iva Mijanović. Producentkinja predstave je Marija Backović.

Nakon cetinjske premijere predstava “Ana Karenjina” gostovaće na Festivalu internacionalnog alternativnog teatra – FIAT u Podgorici 14. septembra, dok će u “Zetskom domu” ponovo biti odigrana 26. ovog mjeseca.

Kraljevsko pozorište podsjeća da je u skladu s važećim epidemiološkim mjerama protiv koronavirusa posjeta predstavama i drugim programima dozvoljena samo uz jedan od dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde. To su: dokaz o potpunoj vakcinaciji propisanim brojem doza vakcine ili prvom dozom vakcine; negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata; pozitivan PCR test koji je star između 14 i 180 dana; negativan brzi test koji nije stariji od 48 sati. Dokazi moraju biti izdati od strane ovlašćene zdravstvene ustanove, odnosno registrovane laboratorije.