Zetski dom

“Rani jadi”, predstava za djecu i odrasle, koju je prema motivima istoimenog djela Danila Kiša režirao Petar Pejaković, biće izvedena sjutra u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” s početkom u 19:00h.

Kako je, između ostalog, zapisao reditelj Pejaković, predstava je, kao i knjiga, posvećna „djeci i osjetljivima“, ali je najviše namijenjena odraslima. Posvećena je svemu onom što smo odrastajući  zaboravili. „Rani  jadi“ su, prije  svega, povratak osjećajnosti i saosjećanju. Povratak osjećanjima u  pozorištu, ali i u životu. Djeca demonstriraju kako osjećajnost može da nas učini bogatijim i boljim ljudima.

U predstavi igraju učenici cetinjskih osnovnih i srednjih škola: Filip Ivanović, Tara Perović, Aleksa Petrović, Tamara Karan, Lazar Martinović, Tamara Jovićević, Krsto Pejović, Marija Pobor, Dimitrije Janković, Sofija Stevanović, Damjan Stanojević, Anđela Pavlović i Vukota Čelebić.

Dramaturg: Rajko Radulović, scenografija i dizajn svijetla: Petar Pejaković, saradnici: Pavle Prelević, glumac – rad sa djecom, Milo Vučinić, asistent dramaturga, Hana Rastoder i Blažo Marković, asistenti reditelja (studenti FDU Cetinje), Andrija Rašović, audio – vizuelni koncept.

Nastala u okviru obrazovno-kulturnog segmenta “Studio”, predstava je premijerno izvedena 19. maja 2021. godine.

Ulaznice su i dalje u prodaji na Biljetarnici Kraljevskog pozorišta u periodu 10:00-13:00h i 18:00-20:00h (na dan izvođenja predstave do 19h), a broj telefona za informacije je 067 428 655.

(foto: Duško Miljanić)