Zetski dom

U Kraljevskom pozorištu u toku probe za predstavu „Ljubavno doba“

Obrazovni segment Kraljevskog pozorišta u drugom dijelu pozorišne sezone iznjedriće dvije predstave za mlade. Prva koja će obradovati publiku i čije probe su u toku ima radni naslov „ Ljubavno doba“, a režira je Marija Backović. Budući da je tekst nastajao u procesu sa djecom koja učestvuju u Studiju Kraljevskog pozorišta, njega potpisuje kolektiv predstave, a saradnik na dramaturgiji je Mirko Radonjić, dok je organizator Dubravka Matičić.

“Bavili smo se temom ljubavi. Onom pravom, između partnera. Onom na koju kad misliš- malo se naježiš i otme ti se osmijeh. Onom zbog koje se gube kraljevstva, pomjeraju planine, bježi od kuće, ne razgovara sa roditeljima, gube prijatelji, zaboravljaju snovi… Ljubav o kojoj ti govore od kad znaš za sebe i koju tražiš do kraja. Ljubav o kojoj čitaš, slušaš i gledaš je u filmovima, ali ne tako često i u životu. Zbog koje ti jednog dana kažu: “od ljubavi se ne živi”, a drugog dana: “samo je ljubav u životu važna”. Ljubav koja bi trebala biti smisao svega. Nas šesnaestoro promišljali smo, pitali, odgovarali, sukobili se i tražili u sebi. Nismo došli ni do kakvih konkretnih rješenja. Na očekuj da ćeš nakon ove predstave otkriti šta je ljubav. Mi smo samo našli neke teme koje nas muče i dijelimo ih sa tobom. Nadamo se da ćeš se prepoznati u nekoj od priča i osjetiti manje usamljeno”, poručuje tim nove predstave u Zetskom domu.

Njega čine: Milica Andrić, Dorotea Roganović, Milica Radović, Valentina Ivanović, Marija Jovićević, Aleksandra Šovran, Maja Marković, Andrej Lipovina, Itana Samardžić, Marija Andrić, Maša Tomović, Doroteja Bušković, David Vuković, Nemanja Mijović/Đorđije Proroković. Oni su dio najstarije grupe Studija Kraljevskog pozorišta i imaju između 15 i 18 godina. Premijera je zakazana za 11.mart.