Zetski dom

U Kraljevskom teatru Zetski dom odigrana predstava Beogradskog dramskog pozorišta Moje dete

UKraljevskom teatru Zetski dom već uveliko je u toku MIT festival 2016. Festival su 20 . aprila otvorili The books of knjige , dok je 26. Aprila publika na Cetinju uživala u premijeri predstave Leptir u produkciji Zetskog doma , a ono što daje pečat ovom festivalu jesu predstave iz regiona. Nakon predstava iz Sarajeva , Ljubljane i gostovanja Narodnog pozorišta iz Beograda , na sceni Kraljevskog teatra odigrana je predstava Moje dete , Beogradskog dramskog pozorišta, u režiji Ane Đorđević .

“Moje dete” premijerno je izvedeno 27. marta na Novoj sceni BDP-a, po komadu Stojana Srdića, koji je nagrađen godišnjom Nagradom Udruženja dramskih pisaca Srbije „Branislav Nušić“ za 2014. godinu. Predstava uvodi u pozorišnu produkciju nekoliko klјučnih, ali najčešće prećutkivanih socijalno-angažovanih tema: položaj i uslove života Roma u urbanom okruženju; nasilјe u porodici; seksualno zlostavlјanje djece; pubertetsku trudnoću… Komad daje gotovo dokumentaristički brutalnu sliku načina – ne može se reći – života, već opstajanja u začaranom krugu marginalizovane i izopštene grupe, koji je teško razbiti.

Ana Đorđević potpisuje i adaptaciju, te idejno rješenje scene. Scenograf je Milica Vučković, kostimograf Lana Cvijanović, kompozitor Vladimir Petričević, scenski pokret potpisuje Marija Milenković, a lektor je dr. Ljilјana Mrkić Popović. Uloge tumače: Jovana Gavrilović, Ivana Nikolić, Andrej Šepetkovski, Vladan Milić, Jelisaveta Orašanin i Mladen Sovilј.

MIT je publika već prepoznala kao ambiciozan I kvalitetan projekat , a da bi MIT učinili dostupnim publici , Kraljevski teatar Zetski dom omogućio je besplatan prevoz tokom trajanja festivala iz Podgorice. Zborno mjesto za polaske za sve programe MIT-a je parking ispred TC Delta city , u 19 sati , a propusnica za ovaj besplatan prevoz je rezervacija putem telefona na biletarnici Zetskog doma na telefon +382 67 428 655. Studenti imaju 5o odsto popusta uz indeks , osim za koncerte.