Zetski dom

Predstava “Ana Karenjina”, prema tekstu Lava Nikolajeviča Tolstoja, u režiji Mirka Radonjića, biće izvedena u nedjelju, 17. aprila u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”, s početkom u 19:00h. 

Riječ je o koproducentskom projektu našeg teatra i Dramskog studija Prazan prostor iz Podgorice, dok u predstavi uloge tumače Sanja Vujisić, Aleksandar Gavranić i Pavle Prelević.

Kako je reditelj Mirko Radonjić ranije istakao, ideja o predstavi nije došla isključivo jer je riječ o Tolstojevom antologijskom djelu, već i zbog interesovanja za teme koje je književnik otvorio u romanu “Ana Karenjina”.

– Suštinski, od starta sam znao da toj priči treba mala ekipa. Što zbog obima, što zbog produkcijskih uslova koji zahtijevaju angažman većeg ansambla, ovaj se naslov postavlja rijetko, naročito na našim prostorima. No, čitajući tu priču o ljubavi, bilo mi je jasno da se kroz nju prožimaju dvije linije – jedna se odnosi na Anu Karenjinu, a druga na Ljevina. One su paralelne, ali istovremeno i refleksija jedna drugoj – rekao je Radonjić.

Za dramaturgiju je bio zadužen Ilija Đurović, kostimografiju Lina Leković, muziku Ilija Gajević. Asistentkinja režije je Hana Rastoder, dok fotografski i video-materijal potpisuju Ana Kašćelan i Pavle Simonović, a dizajn Iva Mijanović. Producentkinja predstave je Marija Backović.

Ulaznice su i dalje u prodaji na Biljetarnici Kraljevskog pozorišta “Zetski dom”. Telefon za informacije: 067 428 655.

(foto: Ana Kašćelan)