Zetski dom

Predstava „Uspomene Sare Bernar“, prema tekstu Džona Marela, u adaptaciji i režiji Staše Koprivice, biće izvedena sjutra u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ s početkom u 20 sati.

U predstavi koja je nastala u koprodukciji Hercegnovskog pozorišta i JUK Herceg Fest uloge tumače Tanja Bošković i Dejan Đonović.

“Strah od sopstvene smrtnosti se najlakše pobjeđuje tako što se potrudiš da, jednostavno, postaneš besmrtan. Sara Bernar je još za života osigurala sebi tu božansku poziciju, ali to joj nije bilo dovoljno. Valja se pripremiti za odlazak u vječnost, baš kao i za svaku drugu premijeru predstave. Smrt valja probati i probati, dok se ne nauče i tekst i mizanscen. Sara je zamislila da njena izvedba bude veoma potresna tragedija, ali pošto istovremeno mora da se izbori sa svojim prozaičnim i tvrdoglavim sekretarom Žoržom Pituom, nekako je ispalo da su se oboje našli u komediji. I to – komediji karaktera. Dok pratimo apsurdni sukob ova dva tako različita, a jednako uporna karaktera, prisustvujemo priči o jednom kompleksnom, nesavršenom i veoma napornom prijateljstvu. Ali, na kraju krajeva, takva i jesu sva prava prijateljstva. Svaka naša životna uloga vrijedi”, zapisala je, pored ostalog, rediteljka Staša Koprivica.

Više detalja o predstavi dostupno je ovdje.

Ulaznice su i dalje u prodaji na biletarnici Kraljevskog pozororišta “Zetski dom” u periodu 10-13h i 18-20 sati. Telefon za informacije: 067428655.

Naše aktivnosti mogu se pratiti i na društvenim mrežama FacebookInstagram i Twitter, kao i putem Viber kanala.

(foto/video: Hercegnovsko pozorište – JUK Herceg Fest)