Zetski dom

Džez koncert trija podgoričkog perkusioniste i basiste Slavena Ljujića, na kojem će nastupiti i jedan od najpoznatijih saksofonista mlađe generacije Batist Herbin (Baptiste Herbin) iz Republike Francuske, biće održan u srijedu, 12. aprila u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” s početkom u 20 sati.

Pored bend lidera Ljujića, trio čine Ivan Marović, električna gitara i Tin Džaferović, kontrabas. Svima im je bliska muzička improvizacija i spontano zajedničko stvaranje muzike na koncertnoj sceni. Muzičari pokušavanju da svoj izraz i zvuk dovedu na novi nivo, koristeći se metodom komponovanja na licu mjesta, kroz maštovitost i povezanost energija članova trija. Moto ovog trija “bez granica” označava želju za slobodom da na svojim nastupima stvaraju nova djela i tako proširuju sopstvene granice. Ovo je posebna prilika što trio uvodi majstora džeza Batista Herbina, jednog od najboljih francuskih saksofonista mlađe generacije, koji će unijeti nove muzičke boje i oblike.

Koncert se organizuje u okviru 16. izdanja manifestacije „Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori / Jazz Appreciation Month in Montenegro – JAM 2023“, u saradnji i partnerstvu s Jazz Art organizacijom, Sekretarijatom za kulturu i Turističkom organizacijom Prijestonice Cetinje.

Ulaz je slobodan.

Biletarnica / informacije: 067 428 655.

Aktivnosti Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” mogu se pratiti na društvenim mrežama FacebookInstagram i Twitter, kao i putem Viber kanala.

(promo: Jazz Art)