Zetski dom

Predstava “Tobelija, mimikrija”, koju je po motivima teksta „Tobelija“ Ljubomira Đurkovića režirala Mirjana Medojević, biće izvedena u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” u nedjelju, 27. marta s početkom u 19:00h, povodom Svjetskog dana pozorišta.

Naredna igranja slijede u ponedjeljak, utorak i srijedu u istom terminu.

U jednoj od najnovijih predstava Kraljevskog pozorišta, koja je premijerno izvedena sredinom novembra prošle godine, uloge tumače Jelena Laban, Jelica Vukčević, Jadranka Mamić, Pavle Prelević i Goran Vujović, uz učešće Srđana Miloševića i Mirjane Medojević.

“Ova predstava nije uspostavljena da bi poručivala, već mislim da imamo predstavu koju bi ljudi mogli da dožive s puno emocija. Riječ je o Ljubovom (Đurković) tekstu iz kojeg je sve proizašlo, uz dosta arhetipskih stvari koje su se pojavile. Tema tobelije – od šireg društvenog konteksta do toga da ona danas ne bi mogla ni da bude rođena. Ali, to ne znači da taj tekst nije aktuelan, naprotiv – aktuelan je još više.”, istakla je ranije rediteljka Medojević.

Scenografiju su uspostavili Mirjana Medojević i Mirko Radonjić, uz saradnju Aleksandra Anđelića. Kostime potpisuje Lina Leković, muziku Iztok Koren, a miks i mastering Dejan Lapanja. Dizajner svjetla je Mirko Radonjić, dok je video projekcija rad Gorana Brnovića. Autorka audio materijala je Mirjana Medojević.

Predstava s pauzama traje četiri sata.

Ulaznice su i dalje u prodaji na Biljetarnici Kraljevskog pozorišta. Telefon za informacije: 067 428 655.

(foto: Filip Kršić / Duško Miljanić)