Zetski dom

Zimska sezona u Kraljevskom pozorištu Zetski dom

UKraljevskom pozorištu Zetski dom u toku je Zimska sezona. Nakon gostovanja ovog teatra sa predstavom “Dokle pogled seže” u budimpeštanskom pozorištu Trafó House of Contemporary Arts 3. i 4. novembra, tokom ovog mjeseca ekipu ovog komada čeka još jedno gostovanje, ovoga puta u Užicama, gdje će 15. novembra igrati na 22. Jugoslovenskom festivalu „Bez prevoda“. Tokom novembra i predstava “Noć” u produkciji Kraljevskog teatra gostovala je u Kotoru. Komad koji je po tekstu Aleksandra Radunovića režirao makedonski reditelj Andrej Cvetanovski izveden je u nedjelju 12. novembra na sceni Centra za kulturu Nikola Đurković .

Na sceni Kraljevskog teatra na Cetinju uzbudljiva Zimska sezona otpočeta je izvedbom koprodukcije sa Crnogorskim narodnim pozorištem, komada Ženidba koju je po Gogoljevom tekstu režirao Egon Savin i gostovanja CNP-a sa komadom “Danzen”, po tekstu Bertolda Brehta, čiju adaptaciju i režiju potpisuje Damjan Pejanović.

Zimska sezona u pozorištu na Cetinju nastavlja se odličnim repetoarom. U utorak, 14. novembra na sceni pozorišta na Cetinju gostovaće Državno dramsko pozorište Stojan Bačvarov – Varna iz Bugarske sa komadom “Jednooki kralj”, po tekstu Marka Creheuta, a u režiji Petra Dencheva.

“Jesenja sonata”, gostovanje Beo Arta iz Beograda, po tekstu Ingmara Bergmana, u režiji Jagoša Markovića na repertoaru je 17. novembra. Dan kasnije, 18. novembra biće izvedena koprodukcija Kraljevskog pozorišta sa Cetinja, Centra za kulturu Tivat i Ratkovićevih večeri poezije iz Bijelog Polja, komad “Malo o duši”, koji je po tekstu Vislave Šimborske, adaptirala i režirala Varja Đukić. 20. novembra biće izvedena predstava “Kapital-djeca”, autorski projekat Petra Pejakovića i Dušana Murića.

Novembar se u Kraljevskom pozorištu Zetski dom završava premijerom pedstave “Sin”, koju po tekstu Mirjane Medojević režira crnogorski reditelj Mirko Radonjić.

Nakon komada “Sin”, Zimska sezona se nastavlja premijerama predstava: “Apartmani Savoja”, koju će po tekstu Sandre Vujović i Marije Čolpe režirati Slobodan Milatović, te “Bog Masakra”, koji će po tekstu Jasmine Reze režirati Siniša Evtimov.