Zetski dom

Kraljevsko pozorište Zetski dom u periodu od 8. do 10. septembra biće domaćin Beogradskom dramskom pozorištu.
Prva predstava sa kojom će se BDP predstaviti crnogorskoj publici 8. septembra je „Noć Helvera“, nastala u saradnji BDP-a i Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

Dramu Ingmara Vilkvista režirao je Dino Mustafić, a igraju Mirjana Karanović i Ermin Bravo.
Devetog septembra na repertoaru Zetskog doma biće predstava „Čitač“ u režiji Borisa Liješevića. Priča koju je za scenu prilagodio Fedor Šili poznata je iz istoimenog romana Bernharda Šlinka, te američkog filma „The reader“.

Još jednom glavnu žensku ulogu nosi maestralna Mirjana Karanović, mušku Marko Grabež a ostale uloge tumače Miodrag Krstović, Jadranka Selec, Milica Zarić i Ivan Tomić.
Treće noći gostovanja (10. 9.) Beogradsko dramsko pozorište predstaviće svoju predstavu „Demokratija“, nastalu u koprodukciji sa Ujvideki Sinhaz pozorištem iz Novog Sada. Predstavu koja preispituje fenomen demokratije i koliko nam je suštinskog ostalo od njenog prvobitnog značenja, režirao je Veljko Mićunović.

U predstavi igraju: Ozren Grabarić, Ivana Nikolić, Arpad Mesaroš, Tamara Aleksić i Miloš Lazarov.

Sve predstave počinju u 20h. Karte su dostupne na biletarnici Kraljevskog pozorišta od 1. septembra, a za iste se možete interesovati i putem telefona 067/428-655.