Zetski dom

Ansambl predstave „Ana Karenjina“ osvojio je nagradu Judita za najbolje umjetničko ostvarenje dramskog programa 69. Splitskog ljeta.

Žiri u sastavu: filmski reditelj i scenarist Andrija Mardešić, kostimografkinja Sonja Obradović i teatrološkinja Višnja Kačić Rogošić jednoglasno su odlučili nagraditi ansambl predstave „Ana Karenjina“ u režiji Mirka Radonjića, a koprodukciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom i Dramskog studija Prazan prostor.
„Raster raznovrsnih Tolstojevih likova velikoga emocionalnog raspona i ljudskoga iskustva šačica je mladih glumaca utjelovila dosljedno, čvrsto i uvjerljivo te ga nenemetljivo dopunila metateatralnim insertima i predstavljanjem sebe, a kontinuirane prijelaze između različitih razina i količina scenske fikcije/realnosti donijela ležerno i s lakoćom“, naveo je žiri u obrazloženju nagrade.

Ansambl u sastavu Sanja Vujisić, Aleksandar Gavranić i Pavle Prelević pokazali su virtuozno vladanje pozorišnim alatima, te sklad i međusobnu podršku na sceni. Žiri je istakao da iz nagrade ne isključuje ni nositelje količinski „manjih“ uloga i muzičare.
Podsjećamo da će se višestruko nagrađivana Karenjina i u novoj sezoni naći na repertoaru Kraljevskog pozorišta Zetski dom.