Zetski dom

„Carevo novo odijelo“, predstava za djecu (9+) i odrasle, koju je po motivima istoimene bajke Hansa Kristijana Andersena režirao Petar Pejaković u koprodukciji JUK Herceg fest i Hercegnovskog pozorišta, biće izvedena sjutra u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ s početkom u 18 sati.

U predstavi koja je na repertoaru povodom Svjetskog dana pozorišta za djecu uloge tumače: Dejan Đonović, Goran Slavić, Miloš Pejović i Slaviša Grubiša.

„Predstava je skrojena kroz igru. Maštali smo o tome da napravimo predstavu o politici za djecu. Ova Andersenova bajka napisana je, kao i mnoge njegove bajke, i za djecu i za odrasle. On nije mislio da postoje neke stvari koje su samo za odrasle, a neke samo za djecu. Pisao je za djecu o stvarima za odrasle. Sve stvari koje su za odrasle jesu i za djecu, pa i politika, samo je pitanje kako je predočiti djeci. „Carevo novo odijelo“ je tako postalo igra sa ozbiljnim temama. Htjeli smo da ogolimo sve te teme za odrasle: vlast, podanik, politika, izbori, programi, demokratija, despotija, revolucija… da ukažemo na mehanizam njihovog funkcionisanja”, rekao je reditelj Petar Pejaković.

Za dramaturgiju je bio zadužen Đorđe Stanojlović, scenografiju Vojislav Vojo Kilibarda, kostimografiju Jelena Vasiljević, dok je producentkinja Milina Kovačević.

Ulaznice su i dalje u prodaji na Biljetarnici Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“. Telefon za informacije: 067 428 655.