Zetski dom

Predstava „Ko se boji Virdžinije Vulf?“, koju je prema tekstu Edvarda Olbija režirao Paolo Mađeli u produkciji Kraljevskog pozorišta “Zetski dom”, biće izvedena u subotu, 19. marta u Dvorani Park u Herceg Novom s početkom u 20:00h.

Dan kasnije, u nedjelju, 20. marta predstava će biti odigrana i na matičnoj sceni u istom terminu.

Uloge tumače: Ana Vujošević, Dejan Ivanić, Ana Vučković i Frano Mašković.

“Savremenost ove predstave ogleda se i u tome što bez straha i vrlo nedvosmisleno najavljuje prodornu, agresivnu, na sve spremnu »novu« generaciju koja promoviše zamisao da je uspjeh mjerljiv isključivo kriterijumima koje sa sobom donosi liberalni kapitalizam. Ipak, “Virdžinija Vulf“ pruža nam mogućnost individualnog bijega od društvenih konvencija, sugerišući nam da se još uvijek možemo zalagati za mogućnost izbora; za pravo na sopstvenu zbunjenost i ćutanje unutar civilizacije koja insistira na komunikaciji buke; ohrabruje nas u pravu na postavljanje pitanja u svijetu koji takva pitanja izvrgava ruglu; u pravu na romantizam i melodramu u svijetu koji se stidi emocija”, zapisala je dramaturškinja Željka Udovičić-Pleština.

Uz režiju, Paolo Mađeli potpisuje kostimografiju s Linom Leković, kao i dizajn svjetla s Milijem Malovićem i Danilom Malovićem. Za dramaturgiju je takođe bila zadužena Stela Mišković, scenografi su Lorenco Banci i Marko Petrović-Njegoš, kompozitor Ljupče Konstantinov, a asistenti režije Hana Rastoder i Milo Vučinić. Autorka prevoda je Željka Udovičić-Pleština.

Ulaznice su u prodaji na Biljetarnici Dvorane Park (068 851 031) i Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” (067 428 655).

(foto: Duško Miljanić)