Zetski dom

Dugometražni igrani film „Između dana i noći“, prema scenariju i u režiji Andra Martinovića, biće prikazan sjutra, 15. marta u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ u saradnji s Crnogorskom kinotekom.

Ostvarenje donosi tri priče o ocu i sinu u tri različita vremenska razdoblja: kraj Drugog svjetskog rata, vrijeme pada Berlinskog zida i nakon raspada Jugoslavije.

U svakoj od priča, otac i sin će se naći u osobenim, graničnim situacijama, u kojima dolazi do preispitivanja vlastite egzistencije.

U glavnim ulogama: Lazar Ristovski, Tihomir Stanić, Srđan Grahovac, Marko Baćović, Jovan Krivokapić, Dubravka Drakić, Mirko Vlahović.

Film je premijerno prikazan 2018. godine na Međunarodnom filmskom festivalu u Montrealu. Osim na navedenom festivalu A kategorije i jedinom te vrste u Sjevernoj Americi, film crnogorskog scenariste i reditelja Andra Martinovića prikazan je i na drugim referentnim domaćim i međunarodnim manifestacijama i festivalima. 2019. godine bio je nacionalni crnogorski kandidat za nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i nauke Oskar u kategoriji Međunarodna filmska nagrada.

Film traje 77 minuta, projekcija počinje u 20:00h, a ulaz je slobodan.

(Promo: Crnogorska kinoteka)