Zetski dom

U skladu s novim setom epidemioloških mjera za period 21. avgust – 10. septembar 2021. godine, Kraljevsko pozorište “Zetski dom” obavještava cijenjenu publiku da je posjeta predstavama i drugim programima dozvoljena samo uz jedan od sljedećih dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde:

1) da su potpuno vakcinisani sa propisanim brojem doza vakcine protiv novog koronavirusa ili prvom dozom vakcine, koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove;

2) negativnog rezultata PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 72 časa;

3) pozitivnog rezultata PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i koji je stariji od 14 dana, a nije stariji od 180 dana od dana izdavanja rezultata ovog testa; ili

4) negativnog rezultata brzog antigenskog testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 48 časova.

Jedan od navedenih dokaza neophodno je pokazati licu koje će vršiti kontrolu na glavnom ulazu u Pozorište i biti odgovorno za poštovanje ove mjere.

Uz provjeru tjelesne temperature i dezinfekciju ruku, podsjećamo da je u unutrašnjosti Pozorišta obavezno nošenje zaštitne maske koja pokriva nos i usta, uz održavanje fizičke distance od najmanje dva metra među licima koja nijesu članovi istog domaćinstva.

U dvorišnom prostoru Pozorišta takođe je obavezno održavanje propisane fizičke distance i nošenje maske u slučaju da nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje dva metra.

Kraljevsko pozorište “Zetski dom” i ovom prilikom poziva cijenjenu publiku na puno poštovanje epidemioloških mjera u cilju zaštite sopstvenog i zdravlja drugih.

Sve informacije o važećim mjerama i preporukama mogu se pronaći na veb-stranicama: ijzcg.me i covidodgovor.me.

Privremene preporuke za prevenciju COVID-19 za umjetničke predstave, kulturne programe i manifestacije i Privremene smjernice za organizaciju proba i predstava tokom pandemije COVID-19 dostupne su u rubrici Dokumenta.

Foto: Vladimir Martinović