Zetski dom

Počele probe za predstavu “Lažna sjećanja”

UKraljevskom pozorištu Zetski dom počele su probe za predstavu „Lažna sjećanja“ koja 8. maja otvara MIT Festival. Predstava predstavlja autorski projekat španskog reditelja Pep Gatella i crnogorskih glumaca. Ansambl čine: Vule Marković, Vukan Pejović, Filip Đuretić, Anđela Radović, Anđelija Rondović, Milica Šćepanović, Sanja Vujisić, Marija Labudović, Jelena Đukić, Marija Đurić, Julija Milačić, Jelena Simić i Maja Stojanović.

Ovo izdanje MIT Festivala biće prvo na kome će biti dodijeljena „Balkanska carica“, Nagrada za najbolju predstavu. Glavna nagrada sastoji se od Diplome, Plakete i novčanog iznosa, a javno je objavljuje predsjednik Žirija dan nakon poslednjeg festivalskog izvođenja, a uručuje se prilikom svečanog igranja u Zetskom domu, u naknadno dogovorenom terminu.

Kako je odlučio Savjet Kraljevskog pozorišta Zetski dom, na MIT-u će se dodjeljivati i Nagrada publike (sastoji se od Diplome) predstavi koja se bira glasanjem nakon svakog izvođenja. Takođe svakom producentu i učesniku takmičarskog dijela programa MIT-a dodijeliće se svečana Povelja.

Pozorišni Savjet Kraljevskog pozorišta donio je takođe i Odluku kojom je proglašen „Dan Kraljevskog pozorista Zetski dom“ , koji će se obilježavati svake godine 1. marta. Taj dan predstavlja sjećanje na 1. mart 1884. godine kada je donijet „Proglas o podizanju zgrade Zetskog doma“.