Zetski dom

Predstava „20.000 milja pod morem“ (5+), koju je prema motivima romana Žila Verna, u dramatizaciji Jasmine Fulurije, režirao Marko Čeh, u produkciji Gradskog pozorišta Podgorica, biće izvedena u subotu, 22. oktobra u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ s početkom u 13 sati.

Uloge tumače: Željko Radunović, Dijana Dragojević, Una Lučić i Božidar Zuber.

“20.000 milja pod morem” je, kako podsjeća direktor Gradskog pozorišta Podgorica Stevan Koprivica, nekada bilo obavezno štivo tokom našeg odrastanja.

“Ono što je nekada bila naučna fantastika Žila Verna, danas je uveliko realnost, pa se u ovoj dramatizaciji bavimo još uvijek neotkrivenim tajnama mora, ali i emocijom, a ne toliko fantastikom. Dramatizacija Jasmine Fulurije je u funkciji vizuelnih riješenja mladog slovenačkog reditelja Marka Čeha. Ta vizuelnost ne proizilazi iz visoke tehnologije nego pripada domišljanjima koja su dio čistog teatarskog jezika Jasmine Fulurije. Koliko je meni poznato, ,,20.000 milja pod morem” do sada nije  pozorišno tretirana, te ovo možemo smatrati prapremijerom”, kazao je Koprivica.

Kostimografiju za predstavu, koja je premijerno izvedena sinoć, potpisuje Tijana Todorović, muziku Mladen Nikčević, a scenografiju Neža Mekota.

Ulaznice po cijeni od 2,00€ su i dalje u prodaji na biljetarnici Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” u periodu 10-13h i 18-20h, odnosno 10-13h na dan izvođenja predstave.

(foto/video: Gradsko pozorište Podgorica)