Zetski dom

Predstava “Leptir”, koju je prema tekstu Aleksandra Radunovića režirao Emir Z. Kapetanović, u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, biće izvedena sjutra u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” s početkom u 20 časova.

Uloge tumače Sanela Pepeljak, Aleksandar Seksan i Ermin Sijamija.

Kako je zapisao reditelj Kapetanović, “problem ovih ljudi se desio jer su predugo bili u tišini. Kada su progovorili, progovorili su jezikom kojim se nijesu međusobno mogli razumijeti. Danas porodica, kao institucija, doživljava krizu. Porodica je ugrožena i devastirana. Ova predstava će biti upozorenje svima da postanu svjesni šta se može desiti ako podrodica ne komunicira. Ovo je primjer i pokazatelj gdje destrukcija može odvesti porodicu. Ukoliko je na prvom mjestu bilo koja stvar (krijera, novac, rivalstvo…), a ne porodica, već je propast tu.”

Za kostimografiju je bila zadužena Neira Sinanbašić, scenografiju Josip Lovrenović, dramaturgiju Džejna Avdić, a muziku Dino Šukalo.

Gostovanje predstave realizuje se na osnovu Sporazuma o saradnji Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” i Narodnog pozorišta Sarajevo, dok je sinoć u centralnoj pozorišnoj instituciji Bosne i Hercegovine izvedena predstava “Leptir”, iz naše produkcije, istog dramskog pisca, u režiji Andraša Urbana.

Biljetarnica/informacije: 067428655.

(foto / video: Narodno pozorište Sarajevo)