Zetski dom

Publika u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” sinoć je bila u prilici da isprati gostovanje Narodnog pozorišta Sarajevo, koje je izvelo predstavu “Leptir”.

Po tekstu Aleksandra Radunovića, u režiji Emira Z. Kapetanovića, predstava u kojoj igraju Sanela Pepeljak, Aleksandar Seksan i Ermin Sijamija, naišla je na odlične reakcije publike.

Članovi glumačke ekipe bili su izuzetno zadovoljni prijemom, ali i ambijentom u kojem su odigrali predstavu. Iskazali su uvjerenje da će saradnja dva teatra biti nastavljena.

Sanela Pepeljak poručila je kako je izuzetno zadovoljna što je prvi put na pozornici “Zetskog doma”, posebno naglasivši lijepo gostoprimstvo na Cetinju.

“Pozorište je divno, srećna sam što je ovo predstava rađena po vašem, domaćem tekstu, čiji je autor Aleksandar Radunović. I hvala mu na ovom tekstu u kojem se bavio vrlo važnim pitanjima, poput porodice, komunikacije, ali i teškim temama današnjice. Uloga Marije je izuzetno teška, ali i jedna od dražih koje sam imala do danas”, rekla je Pepeljak.

Posebno impresioniran Kraljevskim pozorištem “Zetski dom” i jednako zadovoljan gostovanjem bio je i Aleksandar Seksan.

“Meni je ovo najljepše pozorište u regionu u kojem sam igrao. Ima starinsku patinu, blizinu gledališta i svaki glumac je srećan kada ima tu vrstu kontakta s publikom. Ne bih ni govorio o samom prijemu, jer je bio fenomenalan i drago mi je što smo imali priliku da radimo tekst savremenog autora iz Crne Gore”, kazao je Seksan.

I Erminu Sijamiji je večeras bilo prvo gostovanje na sceni “Zetskog doma”.

“Igrali smo prema tekstu domaćeg autora, “Zetski dom” takođe ima svoju predstavu “Leptir”, tako da sam osjećao malo veću odgovornost. Međutim, bilo je zanimljivo, publika je zaista dobro primila predstavu i zajedno smo sve iznijeli do kraja. Volio bih da opet dođemo – i mi kod vas i vi kod nas”, zaključio je Sijamija.

Izvođenju predstave “Leptir” Narodnog pozorišta Sarajevo, u režiji Emira Z. Kapetanovića, sinoć na Cetinju, prethodilo je gostovanje “Zetskog doma” prije tri večeri u centralnoj pozorišnoj instituciji Bosne i Hercegovine s istim komadom u režiji Andraša Urbana.

Riječ je o aktivnostima koje proističu iz sporazuma o saradnji dva pozorišta potpisanog prije tri mjeseca u Sarajevu, koja će biti nastavljena i u narednom periodu.

(foto / video: Vladimir Martinović)