Zetski dom

Predstava “(Ne) pričaj mi bajke”, u produkciji Dramskog studija “Prazan prostor”, Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje i Kotorskog festivala pozorišta za djecu, biće odigrana u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” sjutra u 18 sati.

Autori komada, koji je nastao prema motivima bajki Hansa Kristijana Andersena, su glumci Jelena Laban, Jelena Šestović, Pavle Prelević i Stevan Vuković.

Predstava je namijenjena publici uzrasta od osam godina i više, a autorski tim u poruci gledaocima navodi sljedeće:

“Hajde, probaj da zamisliš život bez bajki. Da li bi mogli uopšte da zamišljamo da nam nijesu čitali bajke? Ne pričaj mi bajke je rečenica odraslog svijeta koji je zaboravio da su bajke najrealnije i najsurovije priče koje nas kao dijete pripremaju za život. Bajke su često mračne i strašne, ali umiju da budu i tople i nježne. Baš kao i život, bajke su satkane od najfinijih svilenih končića koji se zapetljavaju i razmršavaju svuda oko nas. Hajde, probaj da zamisliš kako se sve mogu pričati bajke. Takva je ova predstava.”

Tokom nastanka predstave mentor je bio Petar Pejaković, a saradnik na dramaturgiji Ilija Gajević. Producentkinja predstave je Marija Backović, za video-rad bio je zadužen Andrija Rašović, a umjetnički koncept Milana Matejić. Dizajn potpisuje Danka Dačević, a fotografiju Krsto Vulović.

Biljetarnica / informacije: 067 428 655.