Zetski dom

Ovogodišnji Muzički festival mladih Crne Gore, 48. po redu, biće otvoren u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“, u petak, u 12 sati, koncertom pijanistikinje Lizavete Bormatove, u organizaciji Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Savo Popović“ Cetinje i Aktiva direktora muzičkih škola.

Festival će otvoriti vanr. prof. mr Tatjana Krkeljić, dekanica Muzičke akademije, dok su na programu koncerta Bormatove djela Betovena i Prokofjeva.

U okviru Festivala, u subotu u 18 sati u “Zetskom domu” je na programu scenska izvedba kantate pisane za sopran, bariton i kamerni orkestar “Apolon i Dafne”, G.F. Hendla, autorski projekat Sare Vujošević-Jovanović. Koautorka projekta je Milica Radoman, notograf za uvertiru i kantatu je Vasilije Vujadinović, a uloge tumače: Sara Vujošević-Jovanović, sopran (Dafne), Dmitrij Grinih, bariton (Apolon), Uroš Jovanović (Amor) i Nemanja Todorović (Penej).

Festival će, osim u Muzičkoj školi, biti održan na Trgu Kralja Nikole, Vladinom domu, Crnogorskoj galeriji umjetnosti „Miodrag Dado Đurić“ i Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Ulaz na sve sadržaje biće slobodan.

Ovdje možete preuzeti:

Program festivala

Program koncerta Lizavete Bormatove

Program autorskog projekta “Apolon i Dafne”

Aktivnosti Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” mogu se pratiti na društvenim mrežama FacebookInstagram i Twitter, kao i putem Viber kanala.