Zetski dom

U Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” počeo je rad na predstavi “Jastučko”, koju prema tekstu Martina Mekdone režira mladi crnogorski reditelj Andrija Rašović.

Predstava, čija je premijera zakazana za 21. jun 2023. godine, ujedno je i završni master rad Rašovića iz predmeta pozorišna režija na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje, u klasi red. prof. Radmile Vojvodić.

Jednom davno, u dalekoj zemlji…, kako podsjeća reditelj Rašović, prepoznatljiv je početak bajki koje smo slušali kao djeca, koje pričamo mlađem bratu ili sestri, djetetu i ponekad odraslima kroz pozorište.

“Stava sam da nam nikad više nije bilo potrebno da slušamo bajke jer, u suočavanju sa stvarnim svijetom koji već odavno svojom bizarnošću, nepredvidivošću i opasnošću nadmašuje najstrašnije bajke, gledamo kako se junaci “Jastučka” s tim bore svojom uobraziljom, slijepi za granice stvarnosti i fikcije. Naš “Jastučko” istražuje granice mašte i stvarnosti: istražuje bijeg od stvarnosti u maštu i šta biva kada se taj bijeg desi u smjeru mašta – stvarnost”, navodi reditelj.

Uloge će tumačiti Pavle Prelević, Stefan Vuković, Nemanja Todorović, Ognjen Sekulić i Nevena Penava, studentkinja II godine glume u klasi red. prof. Branislava Mićunovića.

Naše aktivnosti mogu se pratiti na društvenim mrežama FacebookInstagram i Twitter, kao i putem Viber kanala.