Zetski dom

Februarski repertoar Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ karakterisaće referentan program, pri čemu će osim predstava na matičnoj sceni i gostovanja biti upriličen i muzički segment.

Najprije, u nedjelju, 5. februara pred publikom na Cetinju biće odigrana predstava „Pod oba Sunca“, koju je prema romanu crnogorskog književnika Ognjena Spahića i dramatizaciji Stele Mišković režirao Boris Liješević. Izvođenje će početi u 20h.

Dan kasnije, u ponedjeljak, 6. februara, u organizaciji Fonda za aktivno građanstvo (FAKT), u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ biće organizovana dodjela godišnjih nagrada i priznanja za filantropiju „Iskra“ u 19h.

Predstava „Ana Karenjina“, prema romanu L.N.Tolstoja u režiji Mirka Radonjića, biće odigrana u srijedu, 8. februara s početkom u 19h. Riječ je o koproducentskom projektu našeg teatra i DS Prazan prostor iz Podgorice, dok je predstava do sada osvojila nagrade podgoričkog FIAT-a, Bijenala scenskog dizajna iz Novog Sada, kao i sarajevskog MESS-a.

U okviru vanrepertoarske aktivnosti, u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ u petak, 10. februara u 18 sati biće upriličena dodjela nagrada najboljim sportistima i sportskim organizacijama Cetinja za 2022. godinu. Događaj se realizuje u organizaciji Prijestonice Cetinje.

Predstava „Predsjednice“ (Die Präsidentinnen), iz naše novije produkcije, koju je prema tekstu Vernera Švaba režirala Radmila Vojvodić, biće izvedena u ponedjeljak, 13. februara s početkom u 20 sati.

U subotu, 18. februara, pred publikom na Cetinju će ponovo biti predstava „Obožavateljka“, koju je prema tekstovima savremenog hrvatskog dramskog pisca Mata Matišića režirala Ana Vukotić. Riječ je o predstavi iz naše najnovije produkcije, čije izvođenje navedenog datuma počinje u 20 sati.

Crnogorsko narodno pozorište s predstavom „Proces“, Franca Kafke, u adaptaciji i režiji Dušanke Belade, gostovaće na sceni „Zetskog doma“ u srijedu, 22. februara. Jedna od najnovijih predstava CNP-a pred cetinjskom publikom biće izvedena u 20 sati.

Dva dana kasnije, u petak, 24. februara, „Zetski dom“ će gostovati u Tivtu s predstavom „Pod oba Sunca“, dok je izvođenje zakazano za 20h u Velikoj sali tamošnjeg Centra za kulturu.

Jedna od najzanačajnih evropskih pijanistkinja današnjice Nada Kolundžija održaće koncert u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ u nedjelju, 26. februara s početkom u 20 sati.

Za kraj repertoara, pred publikom na Cetinju biće predstava „Ifigenija“, koju je prema Euripidu režirao Zoran Rakočević. Predstava je nastala u koprodukciji centara za kulturu Kolašin i Bijelo Polje, kao i NVO „Korifej teatar“, a biće izvedena u ponedjeljak, 27. februara u 20 sati.

Ulaznice za predstave na matičnoj sceni mogu se kupiti na biletarnici Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“, dok je telefon za informacije 067428655.

Aktivnosti Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” mogu se pratiti i na društvenim mrežama FacebookInstagram i Twitter, kao i putem Viber kanala.

(foto: Duško Miljanić, video: „Zetski dom“ / CNP)