Zetski dom

Februar će u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” karakterisati nekoliko događaja u prvom dijelu mjeseca, nakon čega slijedi preostala faza proba za predstavu “Predsjednice” Vernera Švaba u režiji Radmile Vojvodić, koja će premijerno biti izvedena početkom marta.

Kada je riječ o februarskom repertoaru, on će proteći u znaku pet događaja, među kojima je i večerašnje gostovanje “Zetskog doma” u Podgorici. Naime, predstava “Ko se boji Virdžinije Vulf”, po tekstu Edvarda Olbija, u režiji Paola Mađelija, na programu je u Crnogorskom narodnom pozorištu (20:00h).

Sjutra, Crnogorsko narodno pozorište gostovaće u “Zetskom domu”, gdje će izvesti najnoviju predstavu iz svoje produkcije “Bladi mun”, za koju tekst i režiju potpisuje Ana Đorđević. Izvođenje će početi u 20:00h.

U četvrtak, trećeg februara, slijedi igranje predstave “Rani jadi” (19:00h), po motivima djela Danila Kiša, u režiji Petra Pejakovića, a uloge tumače djeca iz cetinjskih osnovnih i srednjih škola.

Na redovnom repertoaru će i tokom februara biti predstava “Bog masakra”, koju je prema tekstu Jasmine Reze režirao Siniša Evtimov. Izvođenje je na programu u srijedu, devetog februara, s početkom u 20:00h.

I ovog mjeseca biće nastavljene filmske večeri u saradnji s Crnogorskom kinotekom. U utorak, 15. februara, slijedi projekcija filma “Arizona Dream”, Emira Kusturice.

Drugi dio februara proteći će u znaku preostalih proba za predstavu “Predsjednice”, rediteljke Radmile Vojvodić, po tekstu austrijskog pisca Vernera Švaba. Uloge u novoj produkciji “Zetskog doma” tumačiće Jelena Laban, Nada Vukčević i Ana Vučković. Premijera je zakazana za 4. mart.

Ulaznice za programe na matičnoj sceni prodaju se na biljetarnici radnim danima u periodu 10:00-13:00h i 18:00-20:00h. Broj telefona za informacije je 067 428 655.

Prisustvo predstavama podrazumijeva poštovanje propisanih epidemioloških mjera.

Foto: Duško Miljanić